Američki obaveštajci objavili zaključak istraživanja: Da li je koronu stvorio čovek

Američke obaveštajne službe zaključile su da novi korona virus nije stvorio čovek niti je je genetski modifikovan. One u saopštenju za javnost, međutim, navode da i dalje ispituju navode predsednika Donalda Trampa da je pandemija možda potekla iz jedne kineske laboratorije, prenosi Tanjug.
Sputnik
Nešto je sa kovidom 19 jako čudno! Danica Grujičić objasnila zašto misli da je virus veštački

„Obaveštajne službe se pridružuju širokom konsenzusu naučne zajednice i slažu se da korona virus nije stvorio čovek niti je genetski modifikovan“, navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Kako se dodaje, obaveštajne službe će pažljivo analizirati informacije i podatke koji se budu pojavili kako bi utvrdila da li je epidemija počela kontaktom sa zaraženim životinjama ili je posledica incidenta u laboratoriji u Vuhanu, gradu u Kini odakle je pandemija počela da se širi.

Zvaničnici administracije predsednika SAD Donalda Trampa traže od američkih obaveštajnih agencija da pronađu dokaze koji idu u prilog neutemeljenoj teoriji da je kineska vladina laboratorija u Vuhanu izvor epidemije korona virusa, tvrde neimenovani sadašnji i bivši američki zvaničnici.

Napori u tom smeru dolaze u trenutku kada Tramp pojačava kampanju kojom okrivljuje Kinu za pandemiju, preneo je ranije „Njujork tajms“.

Komentar