Otkrivamo: Nove mere protiv korone i za poslanike Narodne skupštine – maske, viziri, paravani...

Spremaju se mere protiv virusa korona koje će biti preduzete za sednicu Narodne skupštine najavljenu za utorak. Izvesno je da će poslanici morati da poštuju socijalnu distancu - razmak od jednog mesta, obavezni su maske, rukavice, viziri, a verovatno će, između redova, biti postavljeni paravani. Pominje se i obavezno merenje temperature.
Sputnik

Prema rečima Vladimira Marinkovića, potpredsednika Narodne skupštine, biće obezbeđeni svi uslovi da se sednica održi, odnosno, biće učinjeno sve da poslanici i zaposleni budu zaštićeni i bezbedni. Konačna odluka o tačnim merama biće doneta u ponedeljak.

Otkrivamo: Nove mere protiv korone i za poslanike Narodne skupštine – maske, viziri, paravani...

„Još ne može ništa zvanično da se kaže. Mi jesmo razgovarali i o merama, ali bilo bi neozbiljno da kažem da smo se nešto nešto konačno dogovorili i da je utvrđen siguran plan i stav“, kazao nam je Marinković.

Mere za poslanike Narodne skupštine

Ipak, on nam je otkrio o kojim merama je bilo reči i čega bi sve narodni poslanici morali pridržavati:

„Biće poštovano socijalno distanciranje, to je sigurno. To znači razmak od jednog mesta. Biće postavljeni i paravani, pogotovo između redova, koji bi odvojili narodne poslanike, koji sede jedni iza ili ispred drugih. Naravno, biće obezbeđene rukavice, maske, viziri i dezinfekciona sredstva“, kaže sagovornik Sputnjika.

Kako je rekao, sednici će prisustvovati samo oni zaposleni koji su neophodni za njeno održavanje, kao i narodni poslanici, kojih će morati da se pojavi 126.

To će biti prva sednica parlamenta od početka epidemije korona virusa u Srbiji.

Komentar