Ruska lekarka objasnila kako „ubiti“ svaki virus u hrani

Poznata ruska lekarka Elena Mališeva saopštila je da zagrevanje hrane u mikrotalasnoj rerni „ubija svaki slučajni virus“, čak i ako je kuvar kašljao ili kijao za vreme pripremanja hrane, prenosi list „Vzgljad“.
Sputnik

Mališeva je na Instagramu objasnila da li zaraženi kuvar može kupcu preneti virus preko hrane koju je pripremao.

Naime, prema tvrdnjama profesorke molekularne biologije i imunologije u Los Anđelesu Paule Kenon, potrošači ne treba da se plaše kupovine gotove hrane, jer se kuvari u restoranima pridržavaju strogih higijenskih pravila kako bi izbegli bolesti izazvane hranom.

Pored toga, Mališeva je savetovala da gotovu hranu iz posude u kojoj je kupljena treba zagrejati u mikrotalasnoj rerni, oprati ruke i potom jesti. Kako je istakla, zbog toga se preporučuje uzimanje gotove zamrznute hrane, koja zahteva zagrevanje.

Ranije je Mališeva izjavila da oko 80 odsto ljudi lako ili skoro bez ikakvih simptoma podnosi koronu. 

Komentar