Epidemiolog: Biće sve teže, ova i sledeća nedelja ključne za Srbiju

Ova i sledeća nedelja biće veoma teške sa znatno većim brojem obolelih i većim brojem umrlih, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović i naglasio da je potrebna gvozdena disciplina i poštovanje svih propisanih mera.
Sputnik

Tiodorović je na konferenciji za novinare rekao da svi moraju da se ponašaju izuzetno odgovorno, ne zbog toga što će samo preneti virus na starije već i što svako može da oboli.

On je pozvao radno aktivno stanovništvo na odgovornost i da se na radnom mestu pridržavaju mera zaštite i održavaju ličnu higijenu kako ne bi ugrozili sebe i druge.

„Ako se budemo pridržavali svega, očekujem da ćemo uspeti da što više spustimo eksponencijalnu krivu i razvučemo distribuciju obolelih, a da oko Uskrsa imamo pik, što je moguće s obzirom na broj građana koji je došao iz inostranstva“, rekao je Tiodorović na konferenciji za novinare o situaciji sa korona virusom.

On je naglasio da građana koji su se vratili iz inostranstva u Srbiju moraju da poštuju procedure i da budu u karantinu.

„U ovom trenutku nam je potrebna gvozdena disciplina da bismo izdržali do kraja aprila ili početka maja kada, nadamo se, virus neće izdržati zbog toplog vremena i visokog ultravioletnog zračenja“, rekao je Tiodorović.

Pročitajte još:

Komentar