Na Beogradskom sajmu spremni kreveti za zaražene virusom korona /video/

Na Beogradskom sajmu se užurbano vrše pripreme za smeštanje obolelih od virusa korona. U Hali 1 Beogradskog sajma postavlja se 3.000 kreveta za prihvat i smeštaj osoba sa simptomima infekcije virusom korona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Sputnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na jučerašnjoj konferenciji da će na Beogradskom sajmu biti namešteno čak 3.000 kreveta.

​Prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je obišao Beogradski sajam, ovde će doći i stručnjaci iz Kine da ocene da li je potrebno nešto promeniti ili dodatno uraditi.

„Isto što radimo ovde, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Vlade Srbije“, istakao je ministar odbrane.

Vulin je naveo da će Vojska Srbije obezbeđivati i taj objekat ukoliko bude potrebno, kao i svaki objekat u kome se u karantinu nalaze naši građani, kao što obezbeđuje i sve migrantske kampove, značajne zdravstvene ustanove i granične prelaze.

Na Beogradskom sajmu spremni kreveti za zaražene virusom korona /video/

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana.
U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju prostora gde je u toku postavljanje kreveta.

Predsednik Vučić je ranije napomenuo da će se najugroženiji prvo slati u bolnice, KBC u Beogradu, Dragiše Mišovića, VMA, a na kraju Sajam, takođe je spomenuo da će biti spremljeno i do 5.000 kreveta širom Srbije.

  • Sve o pandemiji koronavirusa u Srbiji, svetu i regionu čitajte OVDE.

 

 

Komentar