Kina traži dobrovoljce za ispitivanje vakcine protiv koronavirusa

Stručnjaci koji rade na razvoju vakcine protiv KOVID-19 u Kini već prikupljaju dobrovoljce za klinička ispitivanja, a mnoge od nadležnih organizacija planiraju da u aprilu završe sve pretkliničke testove, izjavio je na konferenciji za novinare član kineske Akademije inženjerskih nauka Vang Džunži.
Sputnik
„U našoj zemlji postoje organizacije koje su uspele da ostvare brz napredak u istraživanjima i razvoju vakcine i one su već poslale zahteve za obavljanje kliničkih ispitivanja Državnoj upravi za kontrolu prehrambenih proizvoda i lekova, počele da razvijaju osnove projekta za klinička ispitivanja i da traže dobrovoljce”, izjavio je Džunži.

Prema njegovim rečima, hiljade naučnika iz srodnih oblasti širom zemlje ulažu napore zarad ubrzanja istraživanja i razvoja vakcine.
On je dodao da je najvažnije osigurati bezbednost vakcine kako bi u potpunosti odgovarala svim standardima i zahtevima.

Ranije danas je objavljeno da je Kina odobrila kliničku probu prve vakcine razvijene protiv korona virusa.

Pandemija koronavirusa

Prvi slučajevi virusa KOVID-19 u svetu registrovani su u kineskom gradu Vuhanu, a do sada se u Kini razbolela 80.881 osoba, dok je umrlo 3.226 zaraženih.

U više od 140 zemalja sveta do sada je zaraženo više od 183 hiljade ljudi, više od 79 hiljada osoba je ozdravilo, a preko 7 hiljada ljudi je umrlo.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji novog koronavirusa KOVID-19.

 

 

Komentar