Član brazilske administracije, koji se sastao sa Trampom, oboleo od koronavirusa

Rezultati testova potvrdili su da je šef sekretarijata za javne komunikacije pri administraciji brazilskog predsednika Fabio Vajngarten pozitivan na koronavirus. On je prošle sedmice bio u bliskom kontaktu sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.
Sputnik

Kako se navodi, Vajngarten je bio u sastavu predsedničke delegacije Brazila, koja je prošle sedmice posetila Majami. Oni su se sastali sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, o čemu svedoči footrafija na društvenoj mreži Instagram, koju je objavio Vajngarten. On se fotografisao zajedno sa američkim predsednikom Donaldom Trampom (Vajngarten - sa kačketom i naočarama).

Nakon povratka iz SAD, predsednik Brazila Žair Bolsonaro i svi članovi delegacije su stavljeni pod nadzor lekara.

Navodi se da je šef sekretarijata trenutno izolovan i da lekari očekuju rezultate ponovljenih analiza.

Ranije je Bolsonaro izjavio da je, prema njegovom mišljenju, preuveličana ozbiljnost epidemije koronavirusa, i istovremeno je optužio medije za širenje panike.

Bela kuća – nema potrebe za testiranjem predsednika

Iz Bele kuće je kasmnije saopšteno da Tramp i potpredsednik SAD Majk Pens praktično nisu ni kontaktirali sa članom brazilske delegacije, kod koga je otkriven koronavirus.

„Bela kuća je obaveštena o tome da je nakon posete brazilske delegacije Mar-a-Lagu (Trampova rezidencija na Floridi) prethodnog vikenda kod jednog od članova delegacija dijagnostikovan „kovid-19'“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da predsednik i potpredsednik SAD skoro da nisu kontaktirali sa zaraženom osobom, stoga nije potrebno da se Tramp i Pens testiraju na koronavirus.

Komentar