Preminuo Teri Džons, zvezda „Monti Pajtona“

Teri Džons, velški pisac, reditelj i deo humorističke ekipe „Monti Pajton“, umro je u 77. godini, saopštio je danas njegov agent.
Sputnik

Džons je studirao na Univerzitetu „Oksford“ u Engleskoj, gde je i upoznao Majkla Pejlina, sa kojim je počeo da radi u humorističkoj trupi pre nego što su upoznali Erika Ajdla, Džona Kliza i Grejema Čapmana, sa kojima su formirali „Monti Pajton“.

Ekipa nadrealista je u početku snimila seriju komičnih skečeva za Bi-Bi-Si tokom 1969. godine, pre nego što je počela da pravi i veoma popularne filmove, uključujući i „Monti Pajton i Sveti Gral“, koji je bio i Džonsov rediteljski debi.

Džons je patio od jednog oblika demencije, otkriveno je 2016. godine. Njegova porodica je u izjavi za Bi-Bi-Si saopštila:

„Teri je preminuo tokom noći 21. januara 2020. godine u 77. godini života, nakon duge, izuzetno hrabre, ali uvek šaljive bitke sa retkim oblikom demencije. Uz njega je bila supruga Ana Soderstrom.“
Preminuo Teri Džons, zvezda „Monti Pajtona“

Brojni Džonsovi fanovi su na vest o njegovoj smrti reagovali objavljivanjem omiljenih delova iz njegovih skečeva na društvenim mrežama.

Komentar