U čemu je tajna izgleda ruskih lepotica

Ruskinje se tradicionalno smatraju najlepšim ženama sveta. Nežna bela koža, svetle oči i bujna kosa čine tipičan izgled žena iz Rusije. Pored vitke linije, posebno u mladosti, vode računa da uvek izgledaju negovano i atraktivno.
Sputnik

Verovanje da su sve Ruskinje lepotice postoji još od davnina. Ruskinje su se oduvek izdvajale u masi, a njihova lepota je prepoznatljiva širom sveta.

Objašnjenje zašto je tako treba tražiti u klimi i istorijskim prilikama. Rusija je pretrpela teške ratove u kojima je poginuo veliki broj muškaraca i to je uticalo na to da ima više žena nego muškaraca. Ova činjenica je stvorila veliku konkurenciju među ženama i naterala ih da se mnogo više brinu o svom izgledu.

Za koga se sređuju ruske žene? Tekst o tome zašto su nam potrebne štikle i manikir

Tajna ruske lepote

Međutim, neke stvari su Ruskinjama „od Boga date“. Pre svega, misli se na klimatske uslove. U većinskim delovima Rusije klima je surova i veoma je hladno. Hladan vazduh deluje kao tonik i pore se sužavaju. Tako lice postaje elastično, a obrazi rumeni. Osim toga, hladnoća donosi „antiejdž efekat“. To znači da se, zahvaljujući mrazevima, cirkulacija i tonus kože poboljšavaju i usporava se proces starenja.

Umerena šminka

Ruskinje uvek izgledaju negovano. Retko se može sresti devojka ili žena sa napadnom šminkom. Stvar je u tome što one veliku pažnju posvećuju kremama i bazama za šminku. Ranije su to bile kreme po bakinom receptu, koji je bio tajna svake porodice. Sada to podrazumeva skupu kozmetiku i kozmetičke procedure. Zbog velike posvećenosti svom izgledu, nije čudo što su „ruske kozmetičke procedure“ jedne od najskupljih u inostranstvu.

Ko su najbogatije Ruskinje

Samouverenost i obrazovanje

Ruskinje privlače pažnju na prvi pogled, a posle nekoliko reči i osvajaju. Žene u Rusiji se trude da iskoriste obrazovanje na pravi način i da uvek ostave utisak. Zbog toga su često zapažene u javnom životu, čak i na pozicijama na kojima inače ne bismo očekivali da vidimo ženu (na primer Viktorija Lopireva, ambasadorka Svetskog prvenstva u fudbalu održanog 2018. godine u Rusiji).

Prema podacima savremenih istraživanja — 37 odsto žena u Rusiji ima visoko obrazovanje, pri čemu je u nekim naučnim oblastima žena sa univerzitetskim diplomama čak više nego muškaraca: u društvenim naukama ih je 60 odsto, kao i u medicini.

Uz sve to dolazi i samouverenost koje Ruskinje imaju i napretek. A sa samouverenošću dolazi mnogo smeha i manje bora na čelu. Ruskinje imaju i dobar nastup u javnosti, odnosno umeće samoprezentacije. Tu spada i dobar stil, umeće da se atraktivno odevaju i šminkaju, a spremne su da potroše dosta novca da bi izgledale privlačno.

Ruskinje hoće Srbe za muževe!

Mešanje naroda

Još jedan od faktora koji je uticao na to da ruske lepotice postanu nacionalni brend, u čemu se slažu i mnogi stranci koji posete Rusiju, jeste činjenica da su se na ogromnom prostranstvu Rusije kroz vekove mešale najrazličitije nacionalnosti i rase. Odavno je poznato da etnička raznovrsnost obogaćuje genetski fond, a po jednom američkom istraživanju — upravo se ljudi mešanih rasa smatraju privlačnijim.

Komentar