Simonjanova o estonskom Sputnjiku: Nećete nas oterati, probajte insekticidom

Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan izjavila je da prekid ugovora o izdavanju radnog prostora ruskoj redakciji Sputnjik u Estoniji neće sprečiti da ona nastavi sa radom.
Sputnik
„Neće vam to pomoći. Radićemo od kuće. Probajte insekticidom“, napisala je Simonjanova na Telegramu.

Ona je takođe ukazala i na to da je estonski KGB, sa ciljem da se obustavi delatnost Sputnjika u toj zemlji, pozvao sve zaposlene te redakcije na razgovor tokom kojeg su ih „podsećali na njihove porodice, te ih pitali šta im to sve treba“.

Pored toga, estonske vlasti su zabranile i lokalnim bankama da sarađuju sa Sputnjikom kako ta ruska agencija ne bi mogla da isplaćuje plate svojim zaposlenima, istakla je Simonjanova.

Podsetimo, kako je ranije saopštio estonski Sputnjik, krajem oktobra estonske filijale međunarodnih bankarskih grupa zamrzle su transfere zarada agencije „Rusija sevodnja“ zaposlenima u estonskom Sputnjiku, kao i poreske uplate i plaćanje zakupa redakcije.

Kako je navedeno, pritisak na banke i ugovarače sa kojima Sputnjik sarađuje u Estoniji vrši državni Biro za podatke o pranju novca policijske i pogranične službe.

Komentar