Ne voli samo rakete: Kim Džong Un posećuje banje u izgradnji

Sputnik

Sputnjik vam u foto-priči predstavlja kako je izgledala nedavna inspekcije koje je izvršio Kim.

1 / 12
Severnokorejski lider često organizuje inspekcije kompanija i fabrika.

Na fotografiji: Kim Džong Un posećuje fabriku medicinske opreme u Mjohjangsanu.
2 / 12
Poput njegovog oca i dede, Kim Džong Un vrši inspekciju poslova i procesa izgradnje i daje savete rukovodiocima projekta i zaposlenima.

Na fotografiji: severnokorejski lider posećuje banje u izgradnji u Jangdoku.
3 / 12
Tokom posete turističkoj oblasti, Kim Džong Un je naredio rušenje više hotela koje su pomoću investicija izgradile južnokorejske kompanije, jer su to „privremene zgrade“ i „nedostaje im nacionalni identitet“. Severnokorejski lider je takođe obavestio investitore da se ne oslanjaju na podršku Južne Koreje, da Pjongjang može samostalno da obnovi letovalište i da će se novo odmaralište savršeno uklapati sa planinskim predelom.
4 / 12
Kim Džong Un je zadovoljan tempom izgradnje od poslednje posete Jangdoku prošlog avgusta.
5 / 12
Do 2008. Severna Koreja je godišnje dobijala oko 30 miliona dolara zahvaljujući milionima južnokorejskih turista koji su posećivali planinu Kumgangsan. Međutim, nakon ubistva južnokorejskog turiste 2008. godine, Seul je obustavio putovanje svojih stanovnika u taj region. Pjongjang je 2010. izjavio da će turistički prostor razvijati sam, bez pomoći Južne Koreje.
6 / 12
Kim Džong Un vrši inspekciju izgradnje banje u Jangdoku.
7 / 12
Godine 2018, tokom sastanka u Pjongjangu, čelnici dveju Koreja složili su se da normalizuju rad turističkog područja u Kumgangsanu. Međutim, sankcije to ne dozvoljavaju.
8 / 12
Nakon inspekcije postrojenja, lider Severne Koreje je rekao da je spreman da masovno proizvodi medicinsku opremu neophodnu za bolnice u zemlji.
9 / 12
Kim Džong Un u inspekciji banje u izgradnji, koje se nalazi u provinciji Jangdok.
10 / 12
Kim Džong Un u poseti fabrici medicinske opreme u Mjohjangsanu.
11 / 12
Severnokorejski lider je takođe prisustvovao probi jedinica za manevar vazduhoplovstva i protivraketne odbrane i naglasio važnost povećanja operativne vojne gotovosti Severne Koreje.

Na fotografiji: Kim sa severnokorejskim snajperistima.
12 / 12
Kim Džong Un je takođe nadgledao vazdušno sletanje dan nakon što su Seul i Vašington odlučili da odlože zajedničku vazdušnu vežbu da bi ojačali mirovne napore sa Severnom Korejom, koja poseduje nuklearno oružje.
Komentar