Kako su Japanci otkrili srpski ajvar i kiseli kupus

Gošća Sputnjika je Jelena Jeremić, žena koja promoviše Srbiju u Zemlji izlazećeg sunca. Prvo je Japance naučila da igraju kolo, zatim da kuvaju srpska jela, a sada im je ponudila i prvi srpski kuvar na japanskom jeziku.
Sputnik

Naša gošća je dve godine u Tokiju obučavala japanske studente da igraju popularne narodne igre — Moravac i Užičko kolo. Istovremeno je kroz njen kurs kuvanja jela iz Srbije i Balkana prošlo 1.700 polaznika, a mnogi su i došli u našu zemlju da na licu mesta osete i probaju njene blagodati.

Jelenu Jeremić pitamo odakle joj želja da na ovakav način predstavlja svoju zemlju.

Govorimo i o posebnom odnosu Japana prema Srbiji i o pomoći koju nam godinama pruža.

Pričamo o tome zašto Japanci žele da upoznaju kuhinju, tradiciju i kulturu baš naše zemlje.

Otkrivamo i kako su domaćice iz tehnološki najrazvijenije zemlje sveta, koje nemaju podrume i terase, otkrile sjajan način — da ukisele kupus.

Emisiju uređuje i vodi Senka Miloš.

Kako su Japanci otkrili srpski ajvar i kiseli kupus
Komentar