Naša gošća je dve godine u Tokiju obučavala japanske studente da igraju popularne narodne igre — Moravac i Užičko kolo. Istovremeno je kroz njen kurs kuvanja jela iz Srbije i Balkana prošlo 1.700 polaznika, a mnogi su i došli u našu zemlju da na licu mesta osete i probaju njene blagodati.
Jelenu Jeremić pitamo odakle joj želja da na ovakav način predstavlja svoju zemlju.
Govorimo i o posebnom odnosu Japana prema Srbiji i o pomoći koju nam godinama pruža.
Pričamo o tome zašto Japanci žele da upoznaju kuhinju, tradiciju i kulturu baš naše zemlje.
Otkrivamo i kako su domaćice iz tehnološki najrazvijenije zemlje sveta, koje nemaju podrume i terase, otkrile sjajan način — da ukisele kupus.
Emisiju uređuje i vodi Senka Miloš.
Kako su Japanci otkrili srpski ajvar i kiseli kupus
© Sputnik / Sputnik