Muzičari „Ramštajna“ prošetali Sankt Peterburgom uoči koncerta

Muzičari popularne nemačke rok grupe „Ramštajn“ prošetali su Sankt Peterburgom pred koncert u tom gradu, a neki od njih su uspeli i da zaplove Nevom.
Sputnik

Muzičari „Ramštajna“ počeli su obilazak grada razgledanjem Ermitaža, zatim su razgovarali s obožavaocima i krenuli u šetnju gradom, kako bi razgledali znamenitosti severne prestonice Rusije.

Bubnjar Kristof Šnajder je na svom Instagram profilu objavio fotografije s obožavaocima.

Ritam gitarista Paul Landers fotografisao se ispred Hrama Spasa na krvi i ispred krstarice „Aurora“. Sličnu fotografiju napravio je pre 15 godina, zbog čega su obožavaoci odmah napravili prigodan kolaž.

Pevač Til Lindeman je 1. avgusta plovio brodićem po Nevi, dobivši priliku da jedno vreme upravlja plovilom.

Klavijaturista Kristijan Lorenc, bas gitarista Oliver Ridel i gitarista Rihard Kruspe nisu objavili postove o boravku u Sankt Peterburgu na društvenim mrežama.

Grupa je nakon prethodnog koncerta u Moskvi, održanom 29. jula na stadionu „Lužniki“, na Instagramu objavila fotografije s koncerta, uz komentar: „Rusijo, volimo te!“. 

Turneja grupe po Evropi počela je 27. maja u Nemačkoj, a obuhvata i koncerte u Pragu, Kopenhagenu, Roterdamu, Beču, Rigi, Oslu i drugim gradovima.

Grupa „Ramštajn“ veoma je popularna u Rusiji, a frontmen benda Til Lindeman rado dolazi u tu zemlju. Prema pisanju nemačkih medija, Lindeman ne bi imao ništa protiv toga da dobije ruskog državljanstvo, kako kaže, iz praktičnih razloga — „da bi svako mogao da ga pozove u Rusiju, a da se on jednostavno spakuje i krene“.

Obožavaoci u Rusiji spremni su da čekaju i po nekoliko sati da bi dobili autograme od članova benda, a za aktuelne koncerte počeli su da kupuju karte još u decembru prošle godine.

Komentar