Rusija zatražila od Amerike da prekine sa diskriminacijom sportista

Ambasada Rusije u SAD je poslala protestnu notu Stejt departmentu zbog problema u vezi sa dobijanjem američke vize za teniserku Svetlanu Kuznjecovu, a zatim je zatraženo da se prekine diskriminacija ruskih sportista, saopštili su Sputnjiku iz pres-službe ruske diplomatske misije u Vašingtonu.
Sputnik

„Još jedna žrtva ’spore administrativne procedure‘ za dobijanje američke vize postala je poznata ruska teniserka Svetlana Kuznjecova, koja se kvalifikovala na turnir ’Siti open‘ (Citi Open), koji počinje narednog vikenda u Vašingtonu“, saopštila je ruska ambasada.

U diplomatskoj misiji su iznenađeni „nastavkom prakse sprečavanja učešća naših sportista u velikim takmičenjima koji se održavaju na teritoriji SAD“.

„Poslali smo protestnu notu Stejt departmentu i zatražili smo da se prekine diskriminaciona politika koja sprečava izdavanje viza za ruske sportiste koji treba da učestvuju na međunarodnim takmičenjima“, dodali su u pres-službi.

Ranije je Kuznjecova na svom nalogu na Instagramu i na Tviteru saopštila da zbog problema sa dobijanjem američke vize neće moći da igra na turniru u Vašingtonu, gde je trebalo da brani titulu. Kasnije je američki Stejt department odbio da objasni ovu situaciju, navodeći da su, prema američkom zakonu, podaci o vizama poverljivi.

Komentar