Albanci pretukli ruskog državljanina na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u akciji ROSU na severu KiM pretučen i priveden i jedan ruski državljanin — Mihail Krasnoščenkov, radnik administracije Unmika.
Sputnik

Vučić je naveo da su o tome obavestili odgovarajuće ruske organe.

„Pretukli su ga i priveli kako bi se, ako je informacija pouzdana, najverovatnije dodvorili onima koji su celu akciju odobrili“, rekao je Vučić.    

Tači obrazložio hapšenje ruskog državljanina

Vučić je rekao da će Priština verovatno pokušati da predstavi uhapšenog ruskog kao švercera koji je upleten u kriminal.

„Za ruskog državljanina zvanično je reagovao ambasador Rusije Čepurin. Verovatno će u Prištini reći da je i taj Rus neki švercer koji je učestvovao u krimalnim radnjama, pa će to sad na nekom novom Štrahe snimku da nam pokažu“, kazao je Vučić u parlamentu.

Vučić je prethodno rekao da je Hašim Tači potvrdio da su uhapsili ruškog državljanina, kao i da na KiM Albanci hoće da budu "heroji Amerike i pokažu da mogu da rade šta hoće i kako hoće".

Kako je saopštila Ambasada Rusije u Beogradu, administracija srpskog predsednika je Ambasadi predala tu informaciju i trenutno se razjašnjavaju okolnosti incidenta.

Misija UN je potvrdila ambasadi da je njihov radnik uhapšen.

Albanski mediji javljaju da su zvaničnici UNMIK-a posetili svog saradnika,koji se nalazi se u Kosovskoj Mitrovici u bolnici.

 

Komentar