Prištinski ministar finansija: Dugove posle devedesetih ne priznajemo

Privremene prištinske institucije ne prihvataju dugove posle devedesetih koje je, kako je rekao, Srbija uzimala „za rat u ime Kosova“, izjavio je danas za prištinski portal „Telegrafi“ ministar finansija Bedri Hamza.
Sputnik

Beograd će plaćati dugove Kosova još 22 godine
Hamza tvrdi da je Priština preuzela sve obaveze za međunarodne dugove koji su, kako kaže, fakturisani i potvrđeni originalnim dokumentima.

„Kosovo preuzima sve finansijske obaveze koje su legitimna tela ratifikovala, od kojih je jedan kredit Svetske banke koji smo dogovorili i koji plaćamo, za dugove koji su se pokazali kao kosovski, jer Kosovo prihvata međunarodne obaveze“, rekao je Hamza reagujući na izjavu potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, da je Srbija do sada otplatila 700 miliona evra kosovskog duga i da će to nastaviti da radi i ubuduće.

Hamza tvrdi da nikada nije dokazano da su to kosovski dugovi, preneo je Tanjug.

„Govorimo o zajmu od Svetske banke, dok za druge finansijske poslove treba pogledati izvorne dokumente od koga su dobijeni, u kom periodu su dobijeni i gde su ratifikovani. Jer posle devedesetih Kosovo nema obavezu. Ako su ih uzeli da finansiraju svoje potrebe, za rat u ime Kosova, mi nismo obavezni“, rekao je Hamza.  

Komentar