Akcija u Boru: Policija snimila medicinsku sestru kako lažnom pacijentu prodaje metadon?

U toku je akcija policije u bolnici u Boru, zbog sumnje da su medicinski radnici te ustanove prodavali lekove pacijentima koji su zavisni od psihoaktivnih supstanci, saznaju „Novosti“.
Sputnik

Prema prvim informacijama, sumnja se da je zavisnim pacijentima prodavan metadon, a policijske ekipe trenutno ispituju zaposlene i proveravaju kompletnu dokumentaciju.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, povod za upad u bolnicu u Boru bila je informacija da je jedna medicinska sestra navodno prodala zavisniku pomenute tablete.

Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti „kupac“ metadona je toj radnici dao obeležene novčanice, što je policija dokumentovala snimkom.

U toku je provera policijskih ekipa.

Bruka za profesiju

Povodom hapšenja medicinske sestre ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisati takve slučajeve.

On je rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga ko smatra da može da prima platu i da u isto vreme trguje lekovima koje je država obezbedila.

„Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom“, kazao je Lončar.

Ministarstvo zdravlja izdaće nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lekova koji su „interesantni“ za narkomane, dodao je Lončar.

On je istakao da Ministarstvo ne može da se meša u istragu, ali da je želja svih zaposlenih u resoru zdravlja da se takvi pojedinci najoštrije kazne, kako se slične stvari ne bi više dešavale.

Lončar je naglasio da će tražiti da najmanje tri osobe prekontrolišu nabavku, ali i izdavanje takvih lekova.

Kako je kazao, na kraju će se pokazati da i u borskoj bolnici kontrola nije bila najbolja.

„Radi se o iskusnoj sestri. Ne sumnjam da je našla načina da sve to zakamuflira“, rekao je Lončar.

Komentar