Pronađeno telo saudijskog novinara

Telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Hašogija pronađeno je u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu, izjavio je za Sputnjik lider turske partije Vatan Dogu Perinček.
Sputnik

„Saznao sam od pouzdanih izvora u službama bezbednosti Istanbula da je Hašogijevo telo pronađeno u bunaru koji se nalazi u bašti na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije“, izjavio je sagovornik agencije.

Izvor lista „Hurijet“ u turskoj policiji ispričao je detalje istrage. Konkretno, policija je zahvaljujući patikama otkrila da je prema snimcima kamera za nadzor iz konzulata izašao „dvojnik“ novinara.

Poslednji trenuci života saudijskog novinara (video)

„Kada je Hašogi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne patike. Prva razlika koju je primetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele“, rekao je izvor. 

Saudijski novinar i dopisnik „Vašington posta“ Džamal Hašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

Nakon višednevnog demantovanja optužbi, u petak uveče Saudijska Arabija je priznala da Hašogi jeste ubijen u njenom istanbulskom konzulatu, navodno nakon neplanirane „svađe i tuče“. Uhapšeno je 18 osoba i smenjen visoki zvaničnik saudijske obaveštajne službe.     

Hašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. 

Komentar