Cipras: Pažljivo pratim šta se dešava u Sobranju, danas je ključni dan

Zvanična Atina sa velikim interesovanjem prati današnje događaje u makedonskom Sobranju, izjavio je u Briselu grčki premijer Aleksis Cipras i dodao da je reč o značajnom danu za Prespanski sporazum, te da makedonskom kolegi Zoranu Zaevu želi uspeh, javila je MIA.
Sputnik
Sobranje potvrdilo ustavne promene, Makedonija menja ime

„Danas je ključan dan za Prespanski sporazum jer će Sobranje prvi put glasati, a od tog glasanja zavisi da li će biti započet proces o reviziji ustava“, rekao je Cipras.

„Mi sa velikim interesom pratimo poslednja dešavanja u susednoj državi“, dodao je grčki premijer, koji, kako je rekao, želi da se pokrene proces ustavne revizje jer je to jedini način da Makedonija napreduje i da se priključi EU i NATO-u.

„Zaista želim uspeh Zoranu Zaevu“, rekao je.

Cipras je ponovio da će preuzeti resor spoljnih poslova u grčkoj vladi, nakon ostavke ministra Nikosa Kocijasa da bi, kako je rekao, obezbedio uspešnju primenu Prespanskog sporazuma.

„Naša vlada je imala dve velike pobede: prva je izlazak iz ekonomske krize, koja bi trebalo da bude završena konsolidovanjem političke stabilnosti u narednom periodu, a druga je Prespanski sporazum, koji unapređuje vodeću ulogu naše zemlje na Balkanu“, naveo je Cipras i dodao da je odlučan da nijednu od tih pobeda neće žrtvovati.

Komentar