„Kuvajte sa Sputnjikom“: Ukusni gruzijski hleb sa pireom od tikve (video)

U ovom izdanju rubrike emisije „Kuvajte sa Sputnjikom“ predstavljamo vam jedan od najpopularnijih specijaliteta gruzijske kuhinje — hleb sa pireom od tikve.
Sputnik

Pogledajte video!

Sastojci:

kilogram i po brašna,

50 grama svežeg kvasca,

20 grama soli,

80 grama šećera,

400 grama pirea od tikve,

600-700 mililitara mleka.

Način pripreme:

Najpre se u zagrejano mleko dodaju šećer, sveži kvasac, brašno i so, a zatim se u tako dobijenu smesu doda pire od tikve. Ostavlja se na toplom mestu da naraste. Naraslo testo se oblikuje, stavlja u rernu i peče 45 minuta: najpre 10 minuta na temperaturi od 220 stepeni, a potom 35 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Nakon pečenja hleb se vadi iz rerna i ostavlja da se hladi.

Prijatno!

Komentar