Tači: Kosovo i Bosna nisu isto

Namera nam je da Preševo, Bujanovac i Medveđu pridružimo Kosovu, rekao je danas Hašim Tači, te odbacio poređenje Kosova sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno eventualne reperkusije rešenja za KiM na BiH.
Sputnik
Tači obelodanio četiri tačke za Kosovo od kojih neće odustati

Ipak, nisam toliko naivan da mislim da će razgraničenje uključiti samo „Dolinu“, rekao je predsednik privremenih kosovskih institucija u debati na okruglom stolu „Šta znači korekcija granica između Kosova i Srbije“, u organizaciji Kosovskog demokratskog instituta.

„Znam da je reč o četiristo kvadratnih kilometara teritorije granice. Ali o podelama ne govorimo, to pitanje nije stavljeno na sto. Radićemo na demarkaciji, a građani će na referendumu odlučiti da li se sa tim slažu ili ne“, rekao je Tači, preneo je Tanjug.

Kosovski predsednik je rekao i da poređenje Kosova sa Bosnom nije prihvatljivo, jer „Kosovo i Srbija razgovaraju kao dve suverene zemlje“,

„Mi idemo napred, radićemo, a na kraju će građani na referendumu reći da li su profesionalci ili protivnici. Građani su ti koji će potpisati sporazum sa Srbijom“, rekao je Tači.

Komentar