Tajland: Počelo spasavanje preostalih dečaka i trenera

Jutros počela treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine na severu Tajlanda.
Sputnik

Zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije je izjavio da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu. On je dodao da se nada da će današnja akcija spasavanja proteći brže, prenosi Rojters.

Spasavanje dečaka iz pećine, Tajland

 

Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za „24 do 48 sati“.

U jučerašnjoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice.

Jedan od članova porodice dečaka rekao je za Si-En-En da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj. Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini.

Počela akcija spasavanja preostalih dečaka i trenera iz pećine na Tajlandu...

Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

Nađeni su nakon više dana potrage, u koju su se uključili i najveći specijalci. Kada su nađeni, cela planeta prati njihovo stanje i akciju spasavanja, jer je odmah bilo jasno da će to ići veoma teško, jer se dečaci nalaze u zabačenom delu pećine koja je poput lavirinta, ali poplavljenog vodom.  

Komentar