NATO sponzor — sad ga vidiš, sad ga ne vidiš!

„Antidot — Nezavisna medijska mreža Zapadni Balkan“, koji je ove nedelje objavio istraživanje o „ruskom paramedijskom uticaju“ na Balkanu, gde se posebno ističe uloga Sputnjika, vratio je sinoć ispod tog „dokumenta“ potpis: „Ovaj tekst je sponzorisan od strane NATO-a“.
Sputnik

Da podsetimo, Antidot je najpre objavio to istraživanje sa transparentnim dodatkom da iza njega stoji Severnoatlantska alijansa, ali li je potom ta napomena potpuno uklonjena sa njihovog internet portala.

„Ovaj tekst je sponzorisan od strane NATO" - potpis koji je nestao.
Objavili pa sklonili — ko se ovde tereti za laž

Nekako baš pošto je Sputnjik juče odgovorio na brojne neistinite navode tog teksta, kao i na činjenicu da je NATO kao naručilac i sponzor istraživanja „ispario“ sa sajta, potpis zapadne alijanse i njihov amblem su vraćeni.

Ne tvrdimo da je iza svega nekakva duboka namera, ali pozdravljamo što se jasno i transparentno vidi ko stoji iza istraživanja uperenog i protiv srpske redakcije Sputnjika.

Posle vraćanja banera i potpisa, povezane vesti se nalaze sa desne strane ekrana, dok su prilikom prve objave bile odmah ispod zastave NATO-a i potpisa.
Komentar