Zaharova: Oni koji nazivaju ruske građane užasnim moronima ne mogu doći na čelo Rusije

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusija Marija Zaharova oštro je reagovala na komentar ruskog umetnika Andreja Makareviča nakon predsedničkih izbora u Rusiji, koji je rekao da se „nešto užasno“ dešava u zemlji.
Sputnik
Putin ima impresivan plan za razvoj Rusije

Lider ruske grupe „Mašina vremena“ Andrej Makarevič, komentarišući svoje putovanje u SAD, napisao je na stranici na Fejsbuku da ga je za vreme putovanja porazilo to koliko su Amerikanci „mirniji, veseliji i bolji“ od ruskih građana.

Pritom je Makarevič naveo da pre tri godine nije primetio takvu razliku i došao do zaključka da se u Rusiji dešava nešto užasno.

Kao odgovor jednom komentatoru da je na stanovnike uticala „propaganda“, umetnik je dao svoj stav: „Čini mi se da su oni otkrili neki 25. frejm koji pretvara ljude u užasne morone“, napisao je on.

„Svako ko i dalje želi da nazove Ruse užasnim moronima ili nečim sličnim, neka se seti eksperimenta iz 2018. godine: vaš kandidat, koji je narod nazvao genetskim otpadom, dobio je 1,6 odsto glasova. Prestanite da nas vređate — nemate pravo!“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Kada je pisala o 1,6 odsto glasova, Zaharova je mislila na kandidatkinju za predsedničke izbore Kseniju Sobčak, koja je u kampanji promovisala evropske vrednosti i približavanje Zapadu. 

Komentar