„Iza ubistva Ivanovića onaj ko je hteo kontrolu nad severom“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne odbacuje mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali je i upozorio da je cilj Albanaca sa KiM da uđu na sever pokrajine i da će svaki razlog tražiti da to urade.
Sputnik

Vučić je na televiziji „Hepi“ govoreći o ubistvu Ivanovića rekao da je lično pitao za satelitske snimke i da je dobio odgovor da je bila magla.

On je rekao da svakoga dana sluša kampanju o našem narodu na severu KiM, navodeći da je činjenica da ima kriminala, ali da ga ima svuda.

Vučić: Veći problem će nam biti sankcije Rusiji nego Centar u Nišu

Kako je rekao, svi znaju da su Ivanović i Radojičić bili u sukobu, da to traje 15 godina, da bi Radojičić „bio lud“ da je učestvovao u tome, ali i da ne može da odbaci i tu mogućnosti, i da nadležni to treba da istraže.

Ne odbacuje krivicu ni na čijoj strani, kaže i dodaje da su naši organi uradili veliki posao, te da imamo već određene sumnje.

Vučić je podsetio na hajke koje se vode u medijima, a posebno na one u Srbiji, kako sada tako i u slučaju voza, gde se za to što je pisalo na vozu „Kosovo je Srbija“ odmah pisalo kako je to teška provokacija.

Upozorio je da su to odmah radili i mediji na Zapadu, a Albanci iskoristili da pošalju ROSU u 17 oklopnih vozila na sever KiM.

Kako je rekao, cilj je bio da njihova čizma uđe na sever KiM i da tu ostane.

Prema njegovim rečima, tu su dve loše namere — satanizacija Srbije i ulaz na sever KiM.

Podsetio je i da je na kraju u tom slučaju pozvao i rekao da će ako se za sat ne povuče ROSU Srbija da reaguje, što je i učinjeno.

Komentar