- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić i Denver u finalu NBA lige – srpski majstor košarke ide po zasluženu titulu

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Nikola Jokić i Denver plasirali su se u finale NBA lige posle četvrte pobede u seriji nad Los Anđeles Lejkersima rezultatom 113:111. Srpski as predvodio je Nagetse tripl-dablom, a upravo je Jokićev koš na skoro minut do kraja meča odlučio pitanje pobednika. Srpski as zasluženo je dobio i priznanje za najboljeg igrača finala konferencije.
Novim tripl-dablom Nikola Jokić obezbedio je Denveru prvo mesto Zapadne konferencije odnosno plasman u finale NBA lige. Nagetsi će se po prvi put u istoriji kluba boriti za titulu, a najveće zasluge idu momku iz Sombora koji nije klonuo duhom ni u trenucima kada su Lejkersi preuzeli vođstvo.
Posle prvog poluvremena Lejkersi su imali prednost od 15 poena razlike i bilo je jasno da će Denver posle tri pobede po prvi put protiv Lejkersa imati veći problem.
Međutim, tokom treće deonice Denver je uspeo da napravi seriju od 25:5 i povede posle zaostatka, a Jokić je u toj četvrtini upisao 13 poena, dok je za celu utakmicu imao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija.
Kod Lejkersa se najviše istakao Lebron Džejms, ali njegovh 40 poena uz deset skokova i devet asistencija došli su kasno jer je sjajni Jokić ponovo imao odličnu podršku saigrača.
Odlični Džamal Marej ubacio je 25 poena, dok je odmah iza njega bio Aron Gordon sa 22 poena. Lejkersi su se oslanjali i na Entonija Dejvisa koji je imao 21 poen, ali i pomoć sudija jer mu dosta toga nije svirano.
Neizvesnu završnicu u pobedu Denvera pretvorio je ko drugi nego Jokić koji je pogodio na 52 sekunde do kraja utakmice, posle čega Lejkersi nisu našli put ka košu.
Veliki uspeh ostvarili su Nagetsi koji su dugo sanjali finale NBA lige. Srpski as odigrao je svaku utakmicu tokom plej-ofa na vanserijskom nivou da je suvišno govoriti o tome ko je zaista ove sezone bio najbolji košarkaš NBA lige.
Za šampionski prsten Jokić i Denver igraće protiv boljeg iz serije Majami-Boston, ali sva je prilika da će to biti Majami koji vodi 3:0, jer od Bostona u prethodna tri duela nije bilo nagoveštaja da bi mnogo toga moglo da se promeni.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Naneli i Ledej „školovali“ Studente – Partizan u polufinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala