- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Naneli i Ledej „školovali“ Studente – Partizan u polufinalu

© Sputnik / Lola ĐorđevićZek Ledej
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale ABA lige pobedom nad Studentskim centrom od 2:1 u seriji. U trećoj utakmici, majstorici, bilo je 112:83. Crno-beli će se u borbi za finale boriti protiv Cedevita Olimpije.
Crno-beli su u majstorici četvrtfinala igrali maltene u evroligaškoj atmosferi pred velikim brojem navijača, tako da je i to poguralo Partizan ka trijumfu.
Najefikasniji u pobedi Partizana bili su Džejms Naneli sa 17 poena, Zek Ledej sa 14 i Matijas Lesor sa 13 datih poena. Kod Studentskog centra pokazao se dobro Ivišić sa 13 datih poena, a jedan manje ubacio je Tasić.
Partizan se mučio na startu utakmice, a izašao je bez plejmejkera u prvoj postavi jer je Aleksa Avramović povređen, a i Jam Madar je imao problema.
Gosti su hrabro ušli u meč, ali onda je proradio šut spolja, Naneli i Ledej su vezali trojke i crno-beli su u ranoj fazi meča prešli u prednost.
Kako je meč odmicao tako je Partizan bio sve ubedljiviji, razlika je rasla, počeli su da pogađaju i Lesor i Papapetru pa su crno-beli stigli do 15 poena prednosti pred poluvreme.
Kada je Panter ubacio daleku trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena za 19 poena prednosti (57:38), delovalo je u tim momentima da će crno-beli svojim navijačima prirediti jednu malo mirniju utakmicu.
Tako je i bilo, Partizan je u nastavku diktirao ritam, čak je u pojedinim momentima i podigao prednost, tako da je sve išlo ka tome da će Partizan igrati u polufinalu protiv Cedevite. Samo se čekala konačna razlika.
U drugom polufinalu ABA lige sastaju se Crvena zvezda i Budućnost, a crveno-beli vode sa 1:0.
Uskoro opširnije...
Serhio Ljulj - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Pirejska kletva: Dva'esdruge „udario“ Srbin s brojem 22, a dva'estreće – „crveni bik“ s brojem 23
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala