MULTIMEDIJA

Od ruskog samovara do tibetanskog čaja od putera: Kako izgledaju čajanke širom sveta /foto/

Međunarodni dan čaja obeležava se svakog 21. maja. U nastavku pogledajte kako izgledaju ceremonije ispijanja ovog napitka širom sveta.
Sputnik
1 / 16

Posetioci na 10. folklornom i gastronomskom festivalu u Čeljabinsku

2 / 16

Devojka u pozadini samovara se sprema da pije čaj.

3 / 16

Služenje čaja tokom Kraljevskog popodnevnog čaja inspirisanog Netfliksovom serijom „Kruna“, u zamku Belvoar u Grantamu u Engleskoj.

4 / 16

Vreme za čaj na bazenu golf kluba Melons u Kardifu, Ujedinjeno Kraljevstvo, 1937. godine.

5 / 16

Tri šolje čaja i cvetovi lotosa. Ceremonija ispijanja čaja.

6 / 16

Noseći francusku beretku, dok ispija čaj, stanovnik Hanoja uživa u ranim jutarnjim ritmovima vijetnamske prestonice.

7 / 16

Par uživa u ispijanju čaja na brodu na reci ispod cvetajućih trešnji u Jokohami, blizu Tokija.

8 / 16

Kumi Ikeda (levo) priprema čaj za Jumiko Takadu, Čijoko Ogasavaru i Kanu Vasai tokom časa ceremonije čaja koji vodi Jumiko Takada u Tokiju, Japan. Kumi Ikeda praktikuje umetnost ceremonije čaja koja je prožeta tradicijom dugom više od 1000 godina, to je fina umetnost prezentacije zelenog čaja, poznata i kao „Mača“.

9 / 16

Čovek pravi masala čaj na uličnoj tezgi u Mahabalipuramu, Mamalapuram, Indija.

10 / 16

Žena sklapa porodični čajnik u Kalkuti, Indija, oko 1950. godine.

11 / 16

Učenici imaju čas veština čaja u osnovnoj školi na Međunarodni dan čaja 21. maja 2021. u Handanu, provincija Hebej u Kini.

12 / 16

Budizam u Kini - planina Emej, provincija Sičuan. Predstava kojom se proslavlja uspostavljanje Ši Jong Šoua, novog prepodobnog hramova Emej. Ceremonija čaja. Oko 1900. godine.

13 / 16

Maroko, konobarica sipa marokanski čaj od mente u čašu sa visine.

14 / 16

Marokanska ceremonija čaja od mente u junu 1936. u Maroku.

15 / 16

Lame piju čaj od putera dok gledaju predstavu verskog Plesa vila u manastiru Tašilunpo 7. oktobra 2005. u Šigadzeu, Tibetska autonomna oblast, Kina.

16 / 16

Tibetanski seljaci zastaju u svom poslu radi malo osveženja, 12. septembra 1933. Campa se priprema dodavanjem komada putera i šake prženog ječmenog brašna u činiju čaja. Ona je za Tibet ono što je pirinač za Kinu.

Komentar