RUSIJA

Simonjan: BRIKS pokazao svetu da Rusija može bolje da živi bez hegemonije Amerike

Glavni urednik medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, Margarita Simonjan, izjavila je da je BRIKS pokazao svetu da Rusija može bolje da živi bez američke hegemonije.
Sputnik
„Iako Rusija javno izjavljuje da BRIKS nije protiv Zapada, nije protiv Sjedinjenih Američkih Država i tako dalje, dobro, neću da osporavam zvanične izjave Rusije... Nismo protiv njih. Mi smo sada bez njih, bez zlog duha, da tako kažem. I nekako nam je bez njega bolje“, istakla je Simonjan za televiziju „Rusija 1“.
Ona je navela da je tokom Samita u Kazanju održala mnogo sastanaka, uključujući i sa novinarima. I oni su joj rekli da će se „svet podeliti na pre i posle ovog samita“. Takođe je primetila da niko nije govorio o Ukrajini.
„I začuđujuće je da su svi, barem oni sa kojima sam ja razgovarala, pričali samo o Americi. Niko nijednom nije postavio pitanja o Ukrajini. Uopšte. Niko se nijednom nije zainteresovao šta je tamo, kako stoje stvari, šta se dešava, zašto je počelo i tako dalje. Sve brine samo ono šta, pre svega, ne samo, nego pre svega, ono što brine njih same, a oni sami su zabrinuti zbog nepravde, hegemonije i diktature Amerike“, naglasila je Simonjan.
Prema njenom mišljenju, samit je istovremeno pokazao da „ih svet više ne sluša“.
Samit BRIKS-a u Kazanju održan je od 22. do 24. oktobra.
RUSIJA
Američki stručnjak: BRIKS dokaz da Rusija niti je izolovana, niti je na kolenima
Pogledajte i:
Komentar