RUSIJA

Predsednik Dume o Samitu BRIKS-a: Plan Zapada da izoluje Rusiju propao

Plan Vašingtona i Brisela da izoluju Rusiju je propao, zemlje žele da žive u multipolarnom i pravednom svetu, rekao je predsednik Dume Vjačeslav Volodin komentarišući samit BRIKS-a u Kazanju.
Sputnik
„Plan Vašingtona i Brisela da izoluju Rusiju je propao. Vreme predsednika Bajdena, Makrona i kancelara Šolca je prošlo. Zemlje žele da žive u multipolarnom i pravednom svetu u čijoj osnovi su uzajamno poštovanje, suverena jednakost država“, napisao je Volodin na Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, Rusija je postala mesto privlačenja.
„U Kazanj su zbog Samita BRIKS-a došli predstavnici 36 država a 22 delegacije su predstavljene na najvišem nivou. Rusija je postala mesto privlačenja“, naveo je on.
Volodin je rekao i da se za vreme Samita i na njegovim marginama donose se odgovorne odluke.
„Privrede država BRIKS-a koje predstavljaju praktično polovinu stanovništva na planeti, razvijaju se brzo i otporne su. Udeo BRIKS-a u svetskom BDP po paritetu kupovne moći iznosiće na kraju godine 36,7 odsto, premašujući udeo G7. I ta razlika će samo rasti“, rekao je Volodin.
Predsednik Dume je rekao i da prisustvo generalnog sekretara UN Antonija Gutereša u Kazanju potvrđuje da se uloga BRIKS veoma priznaje u svetu.
Pogledajte i:
Komentar