SPORT

Barak Obama se uplašio Srbije

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je da se uplašio Srbije na Igrama u Parizu, kada su Orlovi vodili tokom većeg dela susreta, da bi na kraju „drim-tim“ izašao kao pobednik iz dramatične završnice. Doduše, uz svesrdnu pomoć „ljudi u sivom“.
Sputnik
Barak Obama, bivši predsednik Amerike, nahvalio je Nikolu Jokića, zvanično najboljeg košarkaša na planeti, za kog je rekao da je zver, a niz pohvala izneo je i na račun reprezentacije Srbije, kojom je u Parizu maestralno komandovao prekaljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić.
Obama je u prvoj epizodi novog podkasta koji se zove „Mladić i trojka“ (The Young Man and The Trhee) koji ima za cilj da privuče mlade da zavole košarku, a čiji su rotirajući domaćini mlade zvezde NBA lige.
U premijernoj epizodi pomenutog podkasta domaćin je bio as Indijane Pejsers Tajris Halibarton, jedan od onih koji su osvojili zlato u Parizu i igrali protiv Srbije.
SPORT
Nikola uzalud blistao na premijeri – Bogdan i Vasa se radovali /video/
On je u podkastu u tandemu sa Tomijem Alterom ugostio Baraka Obamu i pitali su ga otvoreno da li ga je uplašila Srbija, odnosno da li je mislio da su Amerikanci gotovi...
„Moram vam reći da me je Srbija uplašila. A sigurno je uplašila i trenere. Jer, gledajte, Jokić je zver. Mislim, znate, on je izuzetno pametan i efikasan igrač. A uz to je i krupan. Dakle, nije to samo on neka vrsta mešavine. Ima pregled igre kao Leri Bird i sve. A podseća na Sabonisovog oca. Ali, on je takođe prosto krupan momak. Može da se gura, ima odlične ruke i dodir. A svi njihovi spoljni igrači su pogađali sve. Da, nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam znao da postoji mogućnost da to može da se desi. Isticala je treća četvrtina i svi smo počeli da gledamo satove i pomislili: 'bolje bi vam bilo da počnete da igrate'“, kroz osmeh je rekao 44. američki predsednik Barak Obama.
Složio se „domaćin“ Tajris Halibarton, pokušavajući da se seti da je Amerika imala 10 poena zaostatka na poluvremenu i da je zbog toga i on bio zabrinut.
„Da, i ja sam se tako osećao. Nikada se nisam tako osećao. Tako sam se osećao do kraja treće četvrtine. Pomislio sam ako uspemo da smanjimo na osam razlike posle 4-5 minuta biće OK, i kada smo to uradili, već posle dva minuta sam bio siguran da će sve biti u redu“.
Podsetimo, Srbija je odigrala fantastičan meč, ali je na kraju u polufinalu Igara u Parizu na kraju poražena od Amerike rezultatom 95:91.
SPORT
Obradović: Jedna lopta...
Komentar