SPORT

Milojević o debaklu u Monaku: „Ne možemo da odgovorimo“

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je posle teškog poraza od Monaka rezultatom 5:1 u 3. kolu Lige šampiona da ekipa jednostavno ne može da parira rivalu koji je na tom nivou. Više od debakla, iskusnog stratega zabrinule su brojne povrede – Duartea, Olajinke, Dalsija...
Sputnik
Nije bilo lako Vladanu Milojeviću u Monaku protiv Kneževa, koji su do vrha napunili mrežu golmana Marka Ilića.
Moglo je i ubedljivije... Na kraju je Zvezda zbog svih pet izmena prouzrokovanih fudbalom visokog intenziteta, ostala sa desetoricom u polju, jer se povredio Olajnika, ubrzo i Dalsio, ali je ostao da pomogne saigračima, jer je Monako konstantno napadao.
Milojević je posle meča pogledao istini u oči i rekao:
„Realno, zaslužena pobeda Monaka. Znali smo da su favoriti. Generalno, ono što smo i znali u pripremi utakmice, videli smo danas. Baš onako kako igraju. Fantastična ekipa. Ali, hajde sad, hvalospevi za njih... Da vidimo šta smo mi radili“, izjavio je Milojević za Arenu sport.
Priznao je šef Zvezdinog stručnog štaba da je razlika u kvalitetu očigledna.
„Jednostavno, mi ne možemo da odgovorimo, to su daleko veće brzine, agresivniji su od nas... Dosta se fudbal danas igra "jedan na jedan“, a mi ne možemo da promenimo pas. Nama uvek fali dve sekunde da se okrenemo, i tako dalje. Te vrhunske ekipe imaju svoj stil. Adi Hiter, rekao sam, to je prepisan Salzburgov sistem igre, ali u jednoj fenomenalnoj, francuskoj ekipi. Oni vas, prosto, dave od prvog do 90. minuta“, istakao je Vladan.
Milojević je zatim objasnio kakav je bio prvobitni plan. Zvezda je krenula s dvojicom klasičnih napadača – Bruno Duarte i Šerif Endiaje, ali je povreda Brazilca promenila stvari.
„Ono što smo imali kao plan, to je da probamo da iskoristimo te prostore po bokovima. Pogotovo sa Silasom, međutim nismo nigde mogli da dođemo. Mislim da je Šerif odigrao fenomenalnu utakmicu. Mislim, neću da kažem da bi bilo drugačije, ali mi smo oba raspoložena špica ubacili danas od početka i siguran sam da bi sa Duarteom imali kontrolu u centrali, da zadržimo loptu koliko toliko i da izlazimo iz faze odbrane u napad. Ali se povredio“, rekao je Milojevć.
I upravo su povrede to što ga brine više od samo debakla i pet primljenih golova.
„Ono što mene najviše brine su te povrede. A, one ne dolaze slučajno. Nažalost, Bruno Duarte otišla mu je zadnja loža. Onda, sa druge strane, mislim, nemojte me držati za reč, da je Olajinka ozbiljno povredio tetivu. Videćemo koliko dugo će odsustvovati, nisam uopšte optimista. Šerif je izašao sa problemima. To su veliki intenziteti, mi to nažalost, nemamo. Ne igramo tako. Idemo dalje, šta da se radi“, nastavio je Milojević.
Za kraj je preuzeo odgovornost...
„Svakakao, ja preuzimam odgovornost. Ja sam trener, ja ih treniram. Ali, ono što mogu da kažem, to je da sam ponosan na moje igrače, jer daju sve od sebe. To je fudbal. Gorak poraz, ali se okrećemo dguroj utakmici. Moram da kažem i hvala našim divnim navijačima, koji su došli da nas bodre. Ali, ono što sam rekao, da je Liga šampiona, ovakav kakav je forma, veliki je to zalogaj, što se tiče nivoa. Igraćemo, ima još puno utakmica. Glavu gore, borićemo se“, zaključio je Milojević.
Crvena zvezda u sledećem kolu elitnog takmičenja dočekuje Barselonu 6. novembra na stadionu „Rajko Mitić“.
SPORT
Zvezda zelena za Ligu šampiona – Monako je „petardom“ ispratio kući!
Komentar