SPORT

Kraljevski preokret i sedmica u Madridu – savršena Vila i poraz Juventusa

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom terenu Borusiju Dortmund rezultatom 5:2 (0:2). Kraljevski preokret u režiji aktuelnog prvaka Evrope, koji je imao dva gola zaostatka posle prvog poluvremena, da bi do kraja u potpunosti „slomio“ otpor Nemaca.
Sputnik
Očekivali su se golovi u dvoboju dve ofanzivne ekipe, i bilo ih je. Malen je matirao Kurtou u 30. minutu, da bi već u 34. Bajro Gitens udvostručio prednost „milionera“ za muk u Madridu.
Upravo se s pomenutih 0:2 otišlo na veliki odmor. U nastavku susreta kaznena ekspedicija Karla Ančelotija predvođena Kilijanom Mbapeom i Vinisijuom Žuniorom pregazila je Dortmund.
Ridiger je u 60. minutu najavio povratak Reala, da bi samo 180 sekundi kasnije Brazilac Vinisijus pogodio za rezultatski egal.
Lukas Vaskez kompletirao je preokret u 83. minutu, da bi trijumf kraljevskog kluba „overio“ Vinisijus Žunior drugim i trećim golom. Brazilac je u 86. i 93. minutu kompletirao het-trik.
Aston Vila je zahvaljujući trijumfu nad Bolonjom rezultatom 2:0 ostala jedini tim sa maksimalnim učinkom u elitnom takmičenju i nalazi se na čelu tabele sa devet bodova posle tri uvodna kola.
Juventus je kao domaćin pretrpeo poraz od Štutgarta minimalnim rezultatom, a jedini gol u meču postigao je Ture u 92. minutu. Dušan Vlahović zamenjen je u 68. minutu, umesto njega na teren je ušao Crnogorac Vasilije Adžić.
Liga šampiona rezultati
Milan – Klub Briž 3:1 (1:0)
Monako – Crvena zvezda 5:1 (2:1)
Arsenal – Šahtjor 1:0 (1:0)
Aston Vila – Bolonja 2:0 (0:0)
Đirona – Slovan 2:0 (1:0)
Juventus – Štutgart 0:1 (0:0)
PSŽ – PSV 1:1 (0:1)
Real Madrid – Dortmund 5:2 (0:2)
Šturm – Sporting 0:2 (0:1)
SPORT
Milojević o debaklu u Monaku: „Ne možemo da odgovorimo“
Komentar