SRBIJA

„Dobro smo razumeli poruku EP“: Vučić o imenovanju Tonina Picule za izvestioca za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom imenovanja Tonina Picule za novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, da ne želi da žuri sa komentarima, ali da je Srbija dobro razumela poruku EP.
Sputnik
„Znate da je Kaja Kalas, šefica za bezbednost i spoljne poslove Evropske unije. Glavni čovek je Matija Masikas, takođe iz Estonije. To je već dvoje njih iz Estonije. Znate ko je glavni čovek, kao izvestilac za takozvano Kosovo u Evropskom parlamentu? Kako čujem, upravo sada biće postavljen opet Estonac. A znate li ko je šef kancelarije Evropske komisije na Kosovu? Opet Estonac. Mnogo čudno, složićete se. Baš im hvala. Ali, dobro, a nama dali Hrvata", konstatovao je Vučić.
On je rekao i da nije problem u tome što je Picula Hrvat, već u njegovim stavovima, navodeći da će Srbija razgovarati i raditi sa Piculom, pa će videti kako će to da bude.
„Ali poruku smo razumeli, biće zanimljivo“, kazao je Vučić novinarima posle trilateralnog samita sa premijerima Slovačke i Mađarske, Robertom Ficom i Viktorom Orbanom.
Pogledajte i:
Komentar