RUSIJA

Američki mediji: BRIKS je pokazao – Putin nije sam

Samit BRIKS i prisustvo svetskih lidera na tom događaju pokazuju da predsednik Rusije Vladimir Putin nije sam – iza njega stoji koalicija saveznika iako Zapad teži da ga izoluje, saopštila je televizija „Si-En-En“.
Sputnik

„Zapad želi da Putin bude izolovan. Veliki samit BRIKS, koji on održava, pokazuje da on nikako nije sam. Iza njega stoji koalicija zemalja u nastajanju“, saopštila je televizija.

Takođe se navodi da samit svedoči o sve većem zbližavanju zemalja koje su deo organizacije. Ističe se da tome pre svega doprinosi želja da se „vidi pomak u globalnoj ravnoteži snaga“ i da se „suprotstavi Zapadu na čelu sa SAD“.
Istovremeno, „Si-En-En“ napominje da je samit u Kazanju „najveći međunarodni skup“ u Rusiji u poslednje vreme koji će dati ruskom predsedniku Putinu mogućnost da „razgovara jedan na jedan sa kolegama iz BRIKS i visokim zvaničnicima iz prijateljskih zemalja“.
Samit BRIKS u Kazanju održava se od 22. do 24. oktobra. Kako je rekao pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov, na samitu je predstavljeno 36 zemalja, od kojih 22 na najvišem nivou, a na događaju učestvuju i rukovodioci šest međunarodnih organizacija.
RUSIJA
BRIKS postao epicentar novog multipolarnog sveta
Pogledajte još:
Komentar