SVET

U Gruziji otkrili: Kako je Zapad predlagao Tbilisiju da pokrene rat protiv Rusije

Visoki zapadni zvaničnik predlagao je bivšem gruzijskom premijeru Irakliju Garibašviliju da započne rat sa Rusijom koji bi trajao tri, četiri dana, a zatim bi zemlja započela partizanski otpor, izjavio je osnivač i počasni predsednik vladajuće stranke Gruzijski san – Demokratska Gruzija Bidžina Ivanišvili u intervjuu za TV „Imedi“.
Sputnik
„Sećam se šta mi je rekao bivši premijer Irakli Garibašvili. Sa njim je razgovarao visoki zvaničnik jedne (zapadne) zemlje. Irakli je pitao: 'Da, ali šta mislite koliko dana možemo ratovati sa Rusijom?'. Njemu su odgovorili – tri, četiri dana. On je rekao: 'I vi nas uništavate zbog ta tri, četiri dana?'. Odgovorili su mu: 'Ima vas tri, četiri miliona. Za tri, četiri dana neće sve pobiti. Onda možete osnovati partizanski pokret u šumi. Mi ćemo vam pomoći i odatle ćete ratovati'“, rekao je Ivanišvili.
Kako je dodao, upravo nakon tog slučaja vladajuća struktura je postala pribranija i počela je oštrije da deluje protiv sličnih poziva.
Gruzijske vlasti su više puta konstatovale pokušaje i želju određenih snaga da uvuku zemlju u vojnu konfrontaciju sa Rusijom, posebno neposredno nakon izbijanja oružanog sukoba u Ukrajini. Istovremeno, lideri vladajuće stranke upozoravaju da će uvlačenje u sukob dovesti do katastrofalnih posledica po Gruziju, a zadatak rukovodstva je da održi mir u zemlji.
RUSIJA
Lavrov: Zapad pokušava da otvori drugi front protiv Rusije
Pogledajte još:
Komentar