SPORT

Olgin dan za pamćenje – plasman karijere i rušenje Ruskinje!

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u osminu finala turnira u kineskom gradu Gvangdžou, pošto je u dva seta pobedila Ruskinju Eriku Andrejevu rezultatom 6:4, 6:4. Naredni rival Olgi biće pobednik duela izneđu Amerikanke Emine Bektas i Francuskinje Dajane Peri.
Sputnik
Hrabro i samouvereno je Danilovićeva ušla u meč sa 21 mesto bolje rangiranom Ruskinjom koja je 65. na VTA rang-listi, dok je Olga ovog ponedeljka ostvarila plasman karijere i nalazi se na 86. poziciji.
Srpkinja je već u prvom gemu uspela da se izbori za dve brejk lopte koje nije realizovala, ali je „pokazala zube“ Ruskinji.
Već u sledećem je bila obrnuta situacija i starija od sestara Andrejevih imala je takođe dve brejk prilike koje je propustila.
SPORT
Beloruskinja opet vlada svetom
Igrao se gem za gem sve do devetog kada je Olga Danilović „ukrala servis“ protivnici, da bi u narednom rutinski stigla do seta, iskoristivši drugu set loptu uz samo jedan prepušten poen Ruskinji.
Sve čari ženskog tenisa viđene su na delu u drugom setu i to od samog početka. Olga je napravila brejk za 1:0, već u sledećem umesto potvrde usledio je ribrejk.
Olga je od 1:0 dopustila sebi da izgubi naredna tri gema i Erika Andrejeva je u potpunosti preokrenula dešavanja na terenu i semaforu.
Ali, nije se dala Olga već je „poništila“ brejk prednosti koji je imala protivnica i prišla je na 2:3, zatim je uzela servis gem i ušlo se u rezultatski egal.
Nije se srpska teniserka na tome zaustavila već je nastavljena revija brejkova! Olga je ponovo otela servis Ruskinji, a zatim je potvrdila brejk za 5:3.
Kako do kraja nije bilo brejka Olga je slavila rezultatom 6:4 i plasirala se u osminu finala.
SPORT
Poznati trener ukazao na Novakovu „slabu tačku“
Komentar