Specijalna operacija u Ukrajini

Norveški portal: „Plan pobede“ Zelenskog podrazumeva eksploataciju Ukrajine od strane Zapada

Takozvani plan pobede Vladimira Zelenskog podrazumeva eksploataciju ukrajinskih resursa od strane zapadnih zemalja, piše norveški portal „Steigan“.
Sputnik
„‘Plan pobede’ Zelenskog predviđa da će Sjedinjene Američke Države i Evropska unija zajedno kopati najvažnije prirodne resurse Ukrajine i eksploatisati njen ekonomski potencijal“, navodi se u članku.
U tekstu se podseća na reči ukrajinskog političara o retkim mineralima u zemlji vrednim bilione dolara. Prema mišljenju autora, upravo zbog njih saveznici Kijeva pokušavaju da „oslobode“ Ukrajinu.
Zelenski je 16. oktobra u Vrhovnoj radi predstavio „plan pobede“ koji se sastoji od pet tačaka: pozivanje zemlje u NATO, razmeštanje u Ukrajini „nenuklearnog paketa za obuzdavanje“, ukidanje ograničenja na napade duboko u teritoriju Rusije zapadnim oružjem, ekonomsku saradnju nakon završetka sukoba i zamenu dela američkih jedinica u Evropi ukrajinskim trupama. Dokument sadrži i nekoliko tajnih tačaka u aneksima, o kojima ukrajinski predsednik nije govorio.
RUSIJA
Žele da se dokopaju bogatstva Rusije: Orban objasnio zašto Zapad grčevito podržava Ukrajinu
Pogledajte i:
Komentar