SPORT

Mirine suze i zagrljaj starije Ruskinje za utehu /video/

Spektakularno finale u kineskom Ningbou odigrale su Ruskinje Mira Andrejeva i Darija Kasatkina, a slavila je starija Darija preokreta 6:0, 4:6, 6:4. Sedamnaestogodišnje čudo iz Krasnojarska završilo je u suzama da bi Kasatkina izašla na podijum kako bi je zagrlila i pružila joj utehu.
Sputnik
Ne treba i ne sme da čudi što je mlada i talentovana Mira Andrejeva briznula u plač. Imala je 3:0 u odlučujućem trećem setu i 30:15 na servis Kasatkine, da bi na kraju dopustila sebi da izgubi meč rezultatom 6:4.
Iako je imala brejk prednosti i dva poena su je delila od drugog za ubedljivo vođstvo 4:0, dopustila je da joj Kasatkina „ukrade“ servis u dva navrata i da rutinski privede meč kraju.
Sve je imalo dodatnu težinu jer je u pitanju bilo finale turnira iz Serije 500, pa je starija i iskunija na kraju uzela trofej i na narednoj VTA listi će ući među Top 10, dok je Mira Andrejeva 19. reket planete.
Kasatkina je stigla do osme VTA titule u karijeri, uspela je da prekine i crni niz od šest poraza iz prethodnih osam finala, dok je Mira pokazala da je budućnost svetskog tenisa, bez ikakve dileme.
SPORT
Ni velika četvorka, ni velika trojka, ni mladi naslednici – već samo veliki Novak
Komentar