SPORT

„Seča favorita“ u Belgiji – kraj za trojicu u jednom danu

Oči teniskog sveta uprte su u spektakl u Rijadu „Šest kraljeva“, gde učestvuje i Novak Đoković i gde je vrtoglavi nagradni fond, ali se za to vreme i na drugim mestima igra tenis. U belgijskom Antverpu usledila je seča favorita, jer su trojica ispala u jednom danu.
Sputnik
Grk Stefanos Cicipas položio je reket pred Čehom Jiržijem Lehečkom, Feliks Ože-Alijasim poražen je od Roberta Bautiste Aguta, dok je Australijanac Aleks de Minor izgubio od Uga Gastona.
Cicipas je slovio za favorita protiv nezgodno Čeha koji igra odličnu sezonu, što se još jednom pokazalo. Lehečka je slavio u dva seta identičnim rezultatom – 6:4, 6:4.
Rani brejk koji je Jirži napravio u drugom setu odveo ga je kasnije do pobede u meču koji je trajao 85 minuta i sada ga očekuje dvoboj sa Markosom Gironom, koji je eliminisao Zizua Bergsa.
Činilo se da će Kanađanin Ože Alijasim opravdati ulogu favorita protiv Bautiste Aguta, s obzirom na to da je poveo u setovima, da bi u nastavku usledio totalni preokret – 3:6, 6:2, 7:6. Uspeo je iskusni španski teniser da iskoristi četvrtu meč loptu u tajbrejku.
Agutu će naredna prepreka biti Ugo Gaston, koji je priredio najveće iznenađenje jer je srušio prvog nosioca u Antverpenu – Aleksa de Minora, protiv kog je slavio takođe posle velike borbe u tri seta – 6:3, 3:6, 7:5.
SPORT
Novakove reči koje treba ceo svet da čuje – 25 godina kasnije i dalje oseća isto /video/
Komentar