RUSIJA

Razgovor Putina i predstavnika medija država BRIKS izvanredno uspešan, čule su ga milijarde ljudi

Izjave predsednika Rusije Vladimira Putina tokom sastanka sa urednicima vodećih medija država-članica BRIKS-a bile su, za neke od njih, senzacionalne, ocenio je generalni direktor MIA „Rusija sevodnja“, čiji je Sputnjik deo, Dmitrij Kiseljov.
Sputnik
„Bio je to izvanredno uspešan susret. Predsednik je imao mogućnost da se obrati auditorijumu od više milijardi ljudi jer su urednici medija koji su prisustvovali sastanka predstavljali upravo milijarde ljudi“, naveo je Kiseljov.
Prema njegovim rečima, u razgovoru s Putinom su učestvovali i glavni urednik CGTN iz Kine i indijske novinske agencije PTI.
„To je već tri milijarde ljudi“, naveo je Kiseljov koji je i sam bio jedan od učesnika.
Kako je rekao, susret je izazvao veliko interesovanje, pa i sa Putinove strane.
„Kolegama se dopao ovaj format, za mnoge od njih Putinove reči su bile senzacionalne. Možda ne za kineskog predstavnika, ali za Latinsku Ameriku, Egipat, bilo je dosta novih stvari. I po sadržaju onoga što je izložio Putin i po pažnji koju su osetili s njegove strane. I format je bio uspešan, predsednik uopšte nije žurio“, preneo je Kiseljov utiske.
To je format za koji nijedan svetski lider nije sposoban, istakao je direktor „Rusija sevodnja“.
„Ne mogu da zamislim ništa slično sa nekim drugim liderima zemalja“, zaključio je on.
Podsetimo, susret sa glavnim urednicima medija zemalja BRIKS-a održan je uoči samita organizacije koji se održava od 22-24. oktobra u Kazanju.
RUSIJA
Najvažnije Putinove poruke
Pogledajte i:
Komentar