SPORT

Novakove reči koje treba ceo svet da čuje – 25 godina kasnije i dalje oseća isto /video/

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, još jednom je, a verovatno otvorenije nego ikad, govorio o traumama koje je doživeo tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju.
Sputnik
Đoković je imao 12 godina te 1999. godine kada je njegovo detinjstvo prekinulo bombardovanje.
„Horor, to je horor, najgore što se može iskusiti strah od nepoznatog, ne znaš da li će sledeća bomba da ti padne na glavu, dva i po meseca smo živeli tako svakog dana i noći. Imali smo alarme i sirene koji su zvonili kada dolaze avioni i budili nas svake noći“, počeo je Novak intervju, a zatim nastavio:
„Moja majka jedne noći, spavaš i usred najdubljeg sna se probudiš i moraš da se spakuješ, ideš u podrum da se sakriješ, ideš u pećinu. Jednog dana, ali dešavalo se više puta kada je moja majka probala da ustane i udarila je glavom u radijator i pala u nesvest. Otac u tri ujutru, njegova žena je bez svesti, ja imam 12 godina, braća osam i četiri i svi plačemo. Velika panika“, objasnio je Novak još jednom svetu kako je izgledao taj horor koji je on zajedno sa čitavom Jugoslavijom preživeo 1999. godine.
SPORT
U Pioniru Ljubica, a u Areni – pas?! /foto, video/
To ga je ojačalo, učinilo zrelijim i mentalno jačom osobom. Isklesalo ga je u istinskog šampiona i gladijatora na terenu. Zato je i postao najveći ikada.
„Za mene je to veliki deo mog rasta, kao jako mlad sam morao da sazrim kao mladi čovek da preuzmem odgovornost da delim ulogu sa ocem bio sam najstariji nije bilo vremena, govorio je sa mnom kao sa odraslim: 'radi ovo, radi ono, vodi braću...'. To je ratno vreme, svi su paničili, svi su bili izgubljeni. Samo sećanje na to me naježi. Užasan je osećaj, sećam se 12. rođendana video sam avion usred dana, bio sam na terenu za tenis, sirena je krenula i možeš da je čuješ i da vidiš avione kako bacaju rakete na vojne baze, škole, bolnice, mostove. Pomisliš šta možeš da uradiš, ne možeš ništa, taj osećaj straha... Nemaš kontrolu, nemaš moć, postoji neka moć koja može da te uništi u trenutku. Kada vidim da se to dešava u 21. veku posle toliko istorije i dalje koristimo moć oružja nad nedužnim ljudima, to je strašno“, rekao je Novak Đoković o NATO agresiji koja se dogodila 1999. godine.
Novak će u subotu od 18 i 30 odigrati u Rijadu meč za treće mesto, i biće to njegov poslednji duel u karijeri sa najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.
Tok susreta moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik u tekstualnom prenosu.
SPORT
Sergej i Mitar ugostili Novaka /foto, video/
Komentar