EKONOMIJA

Vučić: Srbija će najkasnije sledeće godine dobiti investicioni rejting i od Fiča i Mudisa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će naša zemlja najkasnije sledeće godine dobiti investicioni kreditni rejting i od agencija Fič i Mudis.
Sputnik
„Danas sam kod Japanaca napravio jednu grešku. Ja verujem da ćemo ove godine početi, a najkasnije sledeće godine završiti sa dobijanjem kreditnog rejtinga (i kod agencija Fič i Mudis)“, precizirao je Vučić u izjavi novinarima na obeležavanju Dana BIA najavu koju je prethodno izneo tokom obraćanja na poslovnom forumu Srbija-Japan, da će Srbija dobiti investicioni rejting od te dve agencije do kraja godine.
Agencija „Standard end Purs“ je 4. oktobra dodelila Srbiji investicioni kreditni rejting BBB-.

Uskoro direktan let na liniji Beograd-Tokio

Vučić je najavio da će kompanija „Er Srbija“ u narednih šest meseci uspostaviti direktan let na liniji Beograd-Tokio i istakao da je povezivanje sa Japanom od najvećeg značaja za Srbiju.
„Daćemo sve od sebe da uspostavimo ovu liniju u narednih šest meseci“, rekao je Vučić i pozvao predstavnike japanskih kompanija da češće posećuju Srbiju.
Dodao je da je sa ministrom Sinišom Malim razgovarao o uvođenju tri nova direktna leta iz Beograda, a da je jedan od njih direktan let do Tokija.
Vučić je napomenuo i da Srbija u poslednjih 12 godina, prvi put u istoriji, ima stabilan kurs dinara, kao i da po podsticajima i subvencijama japanskih kompanija može da se uporedi sa najboljim zemljama ne samo u Evropi, već i u širem regionu.
Pogledajte i:
Komentar