RUSIJA

To je taj Zapad! Zaharova se obrušila na šefa NATO i podsetila ga na neslavnu istoriju

Reakcija generalnog sekretara NATO Marka Rutea na ubistvo šefa Politbiroa Hamasa Jahje Sinvare ne iznenađuje s obzirom na istoriju Holandije, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnik
Ona se oglasila povodom izjave Rutea koji je, komentarišući informacije o ubistvu šefa Hamasa, rekao da se „neće potresti ako se ispostavi da je to tačno“.
„Nismo iznenađeni. Stvar je u tome što je Rute bivši premijer Holandije. Ta zemlja je poznata po svojim 'liberalnim tradicijama'. Tako su Holanđani 1672. godine ubili svog premijera i njegovog brata Kornelisa, a zatim su ih – pojeli. Naravno, ne u potpunosti. A šta ste mislili? To je zapadna civilizacija, zato je rulja probrala one delove tela koji su ukusniji. Zatim su ih sve pomilovali. Refleksi kanibalizma su, kao što vidimo, i dalje jaki. Prijatno, Mark, nemoj se udaviti“, napisala je Zaharova na Telegramu.
U međuvremenu je izraelska vojska potvrdila da je šef Politbiroa Hamasa Jahja Sinvar ubijen u Rafi. Američka obaveštajna služba je pomagala Izraelu da prati gde se nalazi likvidirani šef Hamasa Jahja Sinvara, potvrdio je večeras predsednik SAD Džozef Bajden.
SVET
UŽIVO Izraelska vojska potvrdila da je ubijen šef Hamasa Jahja Sinvar; Netanijahu: Rat nije gotov
Pogledajte još:
Komentar