REGION

Na protestu u Sarajevu tražen odlazak Kristijana Šmita

Asocijacija nezavisnih intelektualaca "Krug 99" organizovala je danas protest ispred zgrade Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu kako bi izrazili nezadovoljstvo namerom takozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita da se pred Evropskim sudom za ljudska prava obrati povodom presude u predmetu "Kovačević".
Sputnik
Nekoliko stotina demonstranata blokiralo je saobraćaj, dok su drugi nosili transparente na kojima je pisalo "Sprovedite presude Evropskog suda za ljudska prava" i skandirali "Šmite odlazi", prenosi agencija Srna.
Predsednik Asocijacije "Krug 99" Adi Kulenović rekao je da Šmit predstavlja ''sunovart evropske civilizacije'' i da ''urušava ugled međunarodne zajednice''.
"Tražimo imenovanje novog visokog predstavnika koji će raditi na implementaciji svih presuda Evropskog suda i preporuka Venecijanske komisije", rekao je Kulenović.
Prisutnima se obratio i apelant pred Evropskim sudom za ljudska prava Slaven Kovačević, koji je rekao da Šmit želi da napravi BiH u kojoj, kako je rekao, nema mesta za sve.
Pogledajte i:
Komentar