RUSIJA

Krim o „planu pobede“ Zelenskog: Utopijski plan ludaka

„Plan pobede“ u ukrajinskom sukobu koji je Vladimir Zelenski izneo u Vrhovnoj radi Ukrajine predstavlja „plan ludaka“, izjavio je predsednik Krimske međutničke misije Zaur Smirnov.
Sputnik
„U pitanju je plan ludaka usmeren na pokretanje trećeg svetskog rata. Samo tako mogu da se nazovu tačke 'plana pobede' koji je smislio kijevski ludak Zelenski“, ocenio je Smirnov.
Po njegovom mišljenju, čak i za „NATO jastrebove, tačke utopijskog plana biće šokantne, jer otvoreno opisuje scenario globalnog rata, za koji Zapad teško da je spreman“.
S tim u vezi, britanski „Tajms“ piše da je „malo verovatno da će plan pobede Zelenskog dovesti do promene politike saveznika Kijeva samo nekoliko nedelja uoči američkih predsedničkih izbora, dok ukrajinska pobeda u sukobu deluje sve manje verovatna“.
„Plan je naišao na mlak prijem kada je Zelenski predstavio njegov prototip zapadnim liderima tokom brojnih poseta Evropi. Američki zvaničnici nisu bili impresionirani planom zbog nedostatka strateškog sadržaja, koji su mnogi doživljavali kao preradu prethodnih zahteva za dalju pomoć i ukidanje ograničenja na upotrebu zapadnih raketa dugog dometa“, navodi se u članku.
Podsetimo, Vladimir Zelenski je predstavio pred parlamentom Ukrajine svoj „plan pobede“, koji se sastoji od pet tačaka i tri tajne dopune i u kome se, između ostalog, predlaže da se na teritoriji zemlje razmeste strane snage nenuklearnog obuzdavanja.
RUSIJA
Moskva o planu Zelenskog: Podstiče NATO na direktan sukob s Rusijom; Uspeće samo plan "Z"
Pogledajte i:
Komentar