SRBIJA

Vulin sa glavnim ruskim obaveštajcem i šefom FSB u Moskvi: Jačanje saradnje struktura bezbednosti

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergejom Nariškinom o daljem unapređenju i jačanju saradnje struktura bezbednosti Srbije i Rusije.
Sputnik
Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, zahvalio je direktoru Nariškinu na pouzdanom i uvek sigurnom partnerstvu i podršci Srbiji, navodi se u saopštenju.
Nariškin je istakao napore potpredsednika Vulina, koji je, obavljajući funkcije ministra odbrane, unutrašnjih poslova i direktora Bezbednosno-informativne agencije, uticao na razvoj dobrih odnosa srpskih i ruskih službi.
Vulin se sastao i sa direktorom Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije Aleksandrom Bortnjikovim.
Vulin i direktor FSB-a Bortnjikov razgovarali su o nastavku saradnje bezbednosnih struktura Srbije i Rusije i suočavanju sa zajedničkim izazovima. Direktor FSB-a se zahvalio potpredsedniku srpske vlade na profesionalizmu i dosadašnjem doprinosu unapređenju saradnje srpskih i ruskih službi.
Potpredsednik srpske vlade je istakao da je Srbija zahvalna Rusiji, Federalnoj službi bezbednosti i direktoru Bortnikovu na kontinuiranoj podršci Beogradu u svim teškim pitanjima.

Vulin se sastao sa šefom „Rosatoma“

Generalni direktor „Rosatoma“ Aleksej Lihačov održao je radni sastanak sa potpredsednik Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom, saopštila je ruska nuklearna državna korporacija.
„Tokom sastanka razgovarano je o pitanjima širenja saradnje u oblasti neenergetske primene nuklearnih tehnologija, uključivanju srpskih kompanija u realizaciju projekata u trećim zemljama, kao i o mogućem učešću ruskih kompanija u visokotehnološkim projektima u Srbiji“, navodi se u saopštenju.
Pogledajte i:
Komentar