SPORT

Englezi proglasili „crni dan“ – Nemca dočekali „kao Nemca“

Nemački trener Tomas Tuhel imenovan je za novog selektora reprezentacije Engleske, saopštila je Fudbalska asocijacija (FA), a britanski mediji su ga dočekali „na nož“.
Sputnik
Tuhel (51) će reprezentaciju Engleske zvanično preuzeti 1. januara 2025. godine. Nemački trener je ugovor sa FA potpisao na 18 meseci.
Finansijski detalji nisu saopšteni, ali britanski mediji navode da je ugovor vredan šest miliona funti.
"Odavno osećam ličnu vezu sa igrom u ovoj zemlji, koja mi je već dala neke neverovatne trenutke. Velika privilegija je što ću da imam priliku da predstavljam Englesku. Prilika za rad sa ovom posebnom i talentovanom grupom igrača vrlo je uzbudljiva", rekao je Tuhel, prenosi zvanični sajt FA.
Njegov pomoćnik biće engleski trener Entoni Beri.
"Učinićemo sve da Engleska bude uspešna, a navijači ponosni. Želim da se zahvalim rukovodstvu FA na poverenju, radujem se što ćemo početi naše zajedničko putovanje", dodao je novi selektor Engleske.
Ipak, pojedini britanski mediji su Nemca dočekali – kao Nemca.
„Mračan dan za Englesku! Lavovi se kockaju na Nemca, a on ima samo 18 meseci da se dokaže“, navodi Mejl sport.
Tuhel je bio bez angažmana, pošto je na kraju prošle sezone raskinuo ugovor sa Bajernom. On je pre Bajerna trenirao Čelsi, Pari Sen Žermen, Borusiju Dortmund i Majnc.
Privremeni selektor Engleske Li Karsli izjavio je pre nekoliko dana da je toj reprezentaciji potreban prvoklasni trener.
Karsli je preuzeo Englesku pošto je Garet Sautgejt sredinom jula napustio mesto selektora, posle poraza od Španije (1:2) u finalu EP. On će voditi selekciju Engleske do kraja godine.
Komentar