SPORT

Bogdanović: I poraženi i poniženi

Stručni konsultant Radio televizije Srbije, Rade Bogdanović bio je veoma oštar u kritikama na račun selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića nakon poraza Orlova na gostovanju Španiji.
Sputnik
Srbija je poražena sa 3:0, a Bogdanović je locirao i probčeme.
„Loša taktika i odabir tima. Ne možete da selite igrače sa pozicije na poziciju, gde nisu u prirodnom okruženju. Taj eksperiment je doveo da realno… Jesmo izgubili, jesmo i poraženi, ali mislim da smo i poniženi“, rekao je Bogdanović.
Španci su imali čak 30 šuteva na gol Srbije.
„Ako ćemo objektivno da pričamo, ako nam šutiraju svaka tri munuta i da ih mi pritm ne ugrozimo nimalo, to baca senku. Nije trebalo ovako da izgleda. Prosto je neshvatljivo. Hajde što gubiš 3:0, oni su prvaci Evrope, ali protiv svakoga moraš da igraš. Svaka utakmica je neko menjanje tima, tumbanje pozicije, izmišljanje tople vode… Kako da kažem, veći si katolik od samog pape“, sipao je Bogdanović.
A uveren je da ni u budućnosti neće biti bolje:
„Ne može to da izađe na dobro. Kako da kažem, to je… Kad vam sklone loptu, da na vidite ništa, to je briga za budućnost. Ova Liga navija je dobro takmičenje da vidiš gde si. Otišli smo po iskustvo, ali nije trebalo ovako da izgleda“.
Vratio se na ekipu.
„Kao da ne težimo da napravimo kompaktnu grupu igrača nosilca, naše igre. Meni su jako čudne izmene i čudan sastav. Ova deca ne mogu da daju svoj maksimum, uvek sam se zezao i govorio – što trener može da upropasti igrača i majka sina jedinca, to potpisujem“, zaključio je Bogdanović.
Komentar