EKONOMIJA

Privredna komora Srpske: Potrebno okretanje ka tržištu zemalja BRIKS-a

Privreda Republike Srpske mora se okretati ka tržištu zemalja BRIKS-a, koje je ogromno, ali i ciljno za zemlje koje u njemu vide šansu u narednom periodu, rečeno je u Privrednoj komori Srpske povodom samita BRIKS-a koji će biti održan u Kazanju od 22. do 24. oktobra.
Sputnik
U Privrednoj komori su naglasili da trenutna kriza u privredi Srpske, koja je u velikoj meri posledica ekonomske krize u EU, najvećem spoljnotrgovinskom partneru Republike Srpske, pokazuje da oslanjanje na jedno tržište, pa bilo ono i tržište Unije, nosi odgovarajuće rizike zbog čega se nameće potreba traženja drugih.
Učešće delegacije Republike Srpske na predstojećem samitu daje dodatnu podršku i otvara vrata privredi da se hrabrije okrene traženju načina kako ući na ovo tržište, istakli su u Privrednoj komori, prenosi RTRS.
Delegaciju Republike Srpske na samitu BRIKS-a predvodiće predsednik Republike Milorad Dodik.
BRIKS je međudržavno udruženje osnovano 2006. godine. Osim Rusije, Brazila, Indije, Kine i Južne Afrike, od početka 2024. godine BRIKS-u su se pridružili Egipat, Etiopija, Iran, UAE i Saudijska Arabija. Rusija je predsedavajuća organizacije 2024. godine.
Pogledajte i:
Komentar